liens sites

Juridische kennisgeving
en bescherming van persoonsgegevens

Hoofdkantoor:

Editions ENI - 2A rue Benjamin Franklin - 44811 Saint Herblain
KVK-nummer: B 403 303 423 – Intracommunautair BTW-nummer: FR84403303423 – Maatschappelijk kapitaal: 864 880 €



Beleid Bescherming Persoonsgegevens binnen de ENI-groep


Deze sectie is gewijd aan ons Privacybeleid en de bescherming van uw privéleven.
Wij willen u graag informeren over de opname en het gebruik van uw gegevens.
Hieronder wordt in het Beleid Bescherming Persoonsgegevens toegelicht op welke manier uw gegevens zullen worden opgenomen, verwerkt en gebruikt. Dit beleid is voor u belangrijk om een positieve gebruikservaring te hebben en voor ons omdat wij wensen op een duidelijke manier te communiceren over het gebruik van onze websites.
Er is een Functionaris voor de Gegevensbescherming aangesteld die alles in het werk stelt om te voldoen aan de wetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens voor alle activiteiten van de ENI-groep.



Bevoegde instantie en rechten van de betrokkene
De bevoegde instantie voor het opnemen, verwerken en gebruiken van de persoonsgegevens is Editions ENI.
U kunt contact opnemen met de ENI-groep op de volgende manieren:
- Per post: Editions ENI BP 80009 44801 ST HERBLAIN CEDEX
- Per e-mail: dpo@eni.fr

Persoonsgegevens zijn concrete kenmerken of persoonlijke eigenschappen van een natuurlijke of rechtspersoon. Dan gaat het bijvoorbeeld over uw naam, uw telefoonnummer of uw adres. Kortweg over alle basisgegevens die u achterlaat bij uw inschrijving, het aanmaken van uw account of tijdens uw eerste aanmelding bij een digitaal product.
U kunt te allen tijde en kosteloos deze gegevens opvragen en vragen om een wijziging, blokkade of anonimisering. Hiervoor kunt u gebruik maken van bovenstaande contactgegevens.
Als u bezwaar wenst te maken tegen de opname, verwerking of het gebruik – gedeeltelijk of volledig – van uw gegevens door de ENI-groep conform het beleid bescherming persoonsgegevens, kunt u dit bezwaar per e-mail of per post richten aan bovenstaand adres. Vergeet hierbij niet al uw noodzakelijke contactinformatie te vermelden zodat wij u kunnen bereiken en volledig aan uw verzoek kunnen voldoen.



Account
Voor alle gebruikers die zich registreren, creëren wij een account. Deze bevat de opgegeven basisgegevens, beschermd door een wachtwoord.



1- Aanmaken van een account
De volgende gegevens worden mogelijk gevraagd bij het aanmaken van een account (afhankelijk van uw situatie, het land waar u woonachtig bent of de website waarmee u verbinding maakt):
- uw e-mailadres
- uw wachtwoord
- uw voornaam
- uw achternaam
- uw titel
- uw situatie (particulier of bedrijf)
- uw adres
- uw telefoonnummer
- uw organisatie
- uw BTW-nummer
- Votre code CIF/NIF
- uw instemming met het Beleid Bescherming Persoonsgegevens
- uw instemming met het ontvangen van marketingcommunicatie

Deze persoonlijke gegevens hebben als doel toegang te verschaffen tot de online diensten die aangeboden worden door de ENI-groep, de online-verklaring die noodzakelijk is voor het opstellen van het registratiebestand, het verwerken van bestellingen en het beheren van de commerciële relatie, de financiering van de opleidingen, het antwoord op onze wettelijke en/of reglementaire verplichtingen, communicatie betreffende de ENI-groep (nieuwsbrieven, aanbiedingen, informatie over beurzen, witboeken etc.), een antwoord op maat op basis van eerder door u verstrekte informatie.



2- Opname, verwerking en gebruik van uw persoonsgegevens
Wij noteren, verwerken en gebruiken uw gegevens bij het aankoop- of registratieproces, informatieverzoeken, het downloaden van documenten, voor toegang tot onze diensten, de technische administratie van onze diensten, het beheer van de commerciële relatie, marketingdoeleinden specifiek voor ons bedrijf (zie tevens paragraaf 3) en tevens om overtredingen en fraude te bestrijden.
Uw persoonsgegevens zullen uitsluitend aan derden worden doorgegeven als de wet dit toestaat, met naleving van het contract, voor facturatiedoeleinden en voor marketingdoeleinden. Als onderdeel van de uitvoering van uw bestelling, ontvangen bijvoorbeeld de dienstverleners die wij gebruiken (zoals het transportbedrijf, vervoerders, banken) van ons de benodigde gegevens om de opdracht uit te voeren. Onze dienstverleners kunnen deze gegevens derhalve uitsluitend gebruiken voor uitvoering van hun dienst.



3- Gebruik van uw gegevens voor reclamedoeleinden
Nieuwsbrieven: u ontvangt onze digitale marketingcommunicatie als u heeft bevestigd hiermee akkoord te zijn. Iedere nieuwsbrief bevat een link om af te melden die u kunt aanklikken indien u niet langer onze communicatie wenst te ontvangen.
Advertentiebanners (retargeting): wij kunnen gegevens gebruiken die wij tijdens uw bezoek hebben verzameld (bekeken producten bijvoorbeeld) om een advertentiebanner weer te geven op websites van derden. Deze gegevens bevatten geen informatie over u persoonlijk (bijvoorbeeld uw e-mailadres of uw titel).
Gedrukte communicatie: u ontvangt onze gedrukte marketingcommunicatie zolang u zich niet heeft afgemeld.



4- Cookies
Een internetbrowser is een toepassing waarmee u kunt surfen op het Internet om informatie te zoeken, bestanden te downloaden, ze over te brengen etc. De meest gebruikte browsers zijn Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Opéra en Safari. Alle bieden ze updates aan en het wordt aanbevolen deze regelmatig uit te voeren om te beschikken over de laatste ontwikkelingen, met name die op het gebied van beveiliging.
De frequentie van aangeboden updates en de manier van uitvoeren hangt af van de gebruikte browser. Om de installatie uit te voeren gaat u naar de help-functie van uw browser en volgt u de instructies aangaande updates.
Wanneer u de website van de ENI-groep raadpleegt, worden er door de browser cookies op uw apparaat (computer, tablet, smartphone etc.) geplaatst. Een cookie is een korte reeks tekens, opgeslagen in een bestand. Het bevat informatie waarmee het apparaat u kan herkennen zonder u als individu te identificeren, het registreert gegevens die het surfen vergemakkelijken, het analyseert uw interessegebieden, evenals uw surfgedrag voor statistische doeleinden en soms bevat een cookie zelfs informatie die wordt gedeeld met sociale netwerken.
Deze cookies zijn opgeslagen op uw harde schijf en worden na een bepaalde periode vanzelf gewist.
Een cookie is alleen te raadplegen door de website die het heeft gegenereerd en vormt geen bedreiging.
Zonder cookies kunnen websites niet goed functioneren. Het is noodzakelijk dat uw browser zo is ingesteld dat deze cookies accepteert.
Om de instellingen voor cookies te beheren volgt u de instructies aangaande dit onderwerp in de instellingen van uw browser.
Voor meer informatie over het beheren van cookies kunt u de website van de Autoriteit Persoonsgegevens raadplegen.



5- Website-analyse
Teneinde uw ervaring met onze websites te verbeteren en aan te sluiten bij uw behoeften, gebruiken wij zogenaamde trackingtechnologieën. Feitelijk maken twee hulpprogramma’s dit voor ons mogelijk: Google Analytics en AT Internet.


Google Analytics

De ENI-groep gebruikt Google Analytics (Universal), een dienst van Google Inc. (www.google.nl) die bezoekers van websites analyseert.
Google (Universal) Analytics gebruikt met name cookies die informatie verzamelen voor het opstellen van rapportages over de gebruiksstatistieken van onze verschillende websites, zonder dat gebruikers persoonlijk worden geïdentificeerd door Google.
De verzamelde informatie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de website beter presteert door de laadtijd van de bezochte pagina’s te verminderen of de gebruikerservaring aangenamer te maken.
Als u wenst dat Google Analytics uw gegevens niet verzamelt of gebruikt, kunt u zich op de volgende pagina uitschrijven: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=NL


AT Internet

Om ons te helpen bij onze statistische analyses maken wij tevens gebruik van de technieken van de organisatie AT Internet, vertegenwoordigd door Mathieu LLORENS, Algemeen directeur, met het hoofdkantoor gevestigd te 85 Avenue J. F. Kennedy, 33700 Mérignac, Frankrijk.
De door deze dienstverlener ontwikkelde software is gericht op het genereren van gegevens, het analyseren van bezoekersstatistieken, digitale intelligentie en het terugkoppelen van deze gegevens via een beveiligde webinterface, of het exporteren van deze gegevens (in al hun vormen: Excel, CSV, Word of API).
Wij kunnen deze software voor digitale analyse van ons werkveld vooral gebruiken om onze strategische digitale doelen te bepalen.
Cookies en kenmerken worden opgeslagen ten behoeve van het gebruik van deze site.
Ruwe data wordt tijdelijk opgeslagen op beveiligde servers en bevat diverse informatie (aantal en duur van de bezoeken, aantal klikken, bekeken pagina’s etc.).

Onze andere partners en dienstverleners in marketing, techniek, logistiek en betalingen zijn:


- Criteo
- Iadvize
- AB TAsty
- Adwords
- SmartFocus
- Payline
- Hits Data center
- Novalink
- Tryade
- TNT
- Chronopost
- Orange
- Digicert